Nieuws

IKPAS – ook in de Fractie!

door de Redactie op 23 maart 2015

Ruim een maand geleden startte ‘Ik Pas': 30 of 40 dagen zonder alcohol. Een initiatief van een aantal gemeenten, GGD-en, instellingen voor verslavingszorg, het Trimbosinstituut en het lectoraat verslavingspreventie van Hogeschool Windesheim. Ook in de Achterhoek werd er een groep gevormd. Peter Baks maakt daar onder anderen deel van uit.

lees verder »

Woningsplitsing is struisvogelpolitiek

door de Fractie op 17 maart 2015

Een van de beloftes van deze coalitie: een verruiming van de bestaande mogelijkheden voor woningsplitsing. In het bestemmingsplan buitengebied is dat al mogelijk voor karakteristieke boerderijen. Voor mantelzorg is er ook al een mogelijkheid, tegenwoordig zelfs vergunningvrij voor een bepaalde periode.

lees verder »

PvdA wil vervanging van twee resterende bruggen

door de Fractie op 12 maart 2015

Onze gemeenteraadsfractie zet zich in om twee bruggen in Groenlo te vervangen. Tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering heeft zij er op aangedrongen om alles in het werk te stellen om de bruggen aan de Ruurloseweg en Eibergseweg te vervangen.

lees verder »

Jetta Klijnsma ‘slingert’ mee door de Achterhoek

door de Redactie op 12 maart 2015

De laatste zaterdag voor de verkiezingen zal de PvdA in vijf colonnes door Oost-Gelderland trekken (in zogenaamde slingers). Allerlei steden en dorpen worden aangedaan om de bewoners over te halen om op 18 maart PvdA te gaan stemmen. Naast de Gelderse lijsttrekker Peter Kerris zal ook Jetta Klijnsma aanwezig zijn. Het volledig schema kunt u bekijken

lees verder »

Mega-vergisting of mega-vergissing?

door de Fractie op 16 februari 2015

De PvdA fractie Oost Gelre heeft vorig jaar steun gegeven aan de plannen om in de nieuwe fase voor bedrijventerrein de Laarberg een zone voor ‘bio-based economy’ te realiseren om ruimte te bieden aan duurzame bedrijven. Betekent dit nu dat wij als fractie automatisch de plannen voor een mega-vergister zoals die binnenkort door de initiatiefnemer

lees verder »

2015: Het jaar van de zorg

door Rein Annema op 10 januari 2015

Beste lezers, Bij een Nieuwjaarsbericht hoort vooruitkijken naar wat het nieuwe jaar gaat brengen. Wat mij betreft staat het woord ZORG dit jaar centraal. Veel is er geschreven over nieuwe wetgeving, nieuwe regels en nieuwe uitvoering van de zorg in Nederland, dus ook in Oost Gelre.

lees verder »

De beste wensen voor 2015!

5 januari 2015

Bestuur, fractie en ombudsteam wensen alle lezers een fantastisch 2015 toe!

Ombudsteam geïnstalleerd

door de Redactie op 3 december 2014
Foto PvdA Oost Gelre

Onder het toezicht oog van trouwe bezoekers van het Politiek Café van onze afdeling is op 2 december het Ombudsteam geïnstalleerd. Speciaal voor deze gelegenheid kwam Hans Spekman naar Groenlo. Hij nam de leden van het team, Evelien Luttikholt en Rein Annema, de zuiveringseed af.

lees verder »

Gelderse steun van 800.000 euro voor leefbaarheidsprojecten in de Achterhoek

door de Redactie op 24 november 2014
Foto PvdA

Onder andere de belangenverenigingen in dorpen als bijvoorbeeld Westendorp, Beltrum, Eibergen en Lichtenvoorde kunnen nu eindelijk verder met hun kulturhus, burgercoach of ontmoetingsplek. Voor de zomervakantie dreigde een groot aantal van dit soort projecten te stranden doordat de subsidiebodem van de regeling “Investeren in leefbaarheid en gemeenschapsvoorzieningen” was bereikt.

lees verder »

2 december: Politiek Café

door de Redactie op 17 november 2014
Foto PvdA Oost Gelre

Hans Spekman komt 2 december naar Groenlo om een nieuw ombudsteam te installeren. De PvdA afdeling Oost-Gelre organiseert in samenwerking met de Wiardi Beckmanstichting een politiek Café over de zorg. Leden van de PvdA Achterhoek zijn hierbij van harte welkom.

lees verder »