Nieuws

120 Jaar sociaal-democratie in Nederland

door Rein Annema op 17 oktober 2014
Foto Rein Annema

In het kader van 120 jaar geschiedenis van de sociaal-democratie heeft de Partij van de Arbeid afdeling Oost Gelre het plan opgevat om de historie van de 120 jaar op de website te beschrijven. Deel 1 gaat over de (ontstaans-)geschiedenis van de SDAP, een van de voorlopers van de PvdA, en is recent ontsloten. Wil

lees verder »

Tijd voor zekerheid en perspectief

19 september 2014

Diederik Samsom verlangt meer actie van het kabinet. Meer inzet om zekerheid en perspectief te bieden aan die honderdduizenden die aan het werk willen. Dat is de enige conclusie die getrokken kan worden uit het opiniestuk van Diederik in NRC Handelsblad van 13 september.

lees verder »

Van de voorzitter

door Rein Annema op 8 september 2014

Voor je het weet is de vakantie achter de rug. Voor velen in Nederland dit jaar een vakantie met een rouwrand. Velen hebben in hun naaste omgeving familie of kennissen verloren bij de verschrikkelijke daad om een verkeersvliegtuig in Oekraïne uit de lucht te schieten.

lees verder »

Wij vragen aandacht voor…. het beleidsplan WMO

door Richard Klein Tank op 5 augustus 2014

In de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie kwam onder andere het beleidsplan WMO aan de orde. Dit is de mening van onze fractie:

lees verder »

Financiële uitgangspunten begroting, en het collegeprogramma in financieel perspectief

door Richard Klein Tank op 5 augustus 2014

We constateren dat ook nu in de aanloop naar de begroting 2015 een dekkingsplannetje in elkaar is geknutseld door het college en dat alle pijlen gericht zijn op een traject dat nog komen gaat onder de titel “Beter worden zonder ziek te zijn.“

lees verder »

Vragen over de gang van zaken rond de SOL Sisters

door Peter Baks op 5 augustus 2014

Begin van dit jaar vroeg de PvdA fractie voor het eerst aandacht in de raad voor de huisvestingskwestie van de SOL Sisters in Lichtenvoorde. Het conflict tussen de Stichting Ontwikkelingswerk Lichtenvoorde (SOL) en de gemeente Oost Gelre heeft de afgelopen tijd de nodige aandacht gekregen.

lees verder »

De jaarstukken staan voor je klaar!

door de Redactie op 2 juni 2014

“Als afdeling zijn we met een uitstekende ploeg mensen bezig de PvdA in Oost Gelre op de kaart te zetten. Dat is leuk, gaat in prima sfeer, open en met respect voor elkaar. We krijgen van veel kanten waardering voor ons werk. We blijven nuchter. De waardering motiveert wel om door te gaan op de

lees verder »

Bij het aantreden van het nieuwe college

door Richard Klein Tank op 16 mei 2014

13 mei 2014. Vanavond treedt een nieuw college aan. Oost Gelre is haar demissionaire status voorbij. Nieuwe wethouders van CDA-huize treden toe tot het college, de liberale voorgangers kunnen hun koffers pakken en worden bedankt, de OOG-dienaren nestelen zich opnieuw in hun bestuurlijke cocon in de hoop nog fijn een paar jaar verder te kunnen

lees verder »

Lees het verkiezingsmagazine EP14

door de Redactie op 12 mei 2014
Foto PvdA

Altijd al willen weten of Jeroen Dijsselbloem zelf ooit een bonus heeft gekregen? Wat de eerste voetbalwedstrijd was die Paul Tang met eigen ogen zag? Op welk Europees land Agnes Jongerius verliefd is? Dat lees je in het eenmalig magazine (pdf) voor de verkiezingen voor het Europees Parlement van 22 mei. 

lees verder »

EP14: het Plan van de Arbeid

door de Redactie op 12 mei 2014
Foto PvdA

Er is te weinig aandacht voor de torenhoge Europese werkloosheid. Daarom presenteerde Paul Tang samen met Agnes Jongerius op de Dag van de Arbeid een Europees werkgelegenheidsplan (pdf) dat concrete voorstellen bevat om werkgelegenheid in Europa te stimuleren. Het volledige artikel kun je hier vinden.

lees verder »