Nieuws

Mega-vergisting of mega-vergissing?

door de Fractie op 16 februari 2015

De PvdA fractie Oost Gelre heeft vorig jaar steun gegeven aan de plannen om in de nieuwe fase voor bedrijventerrein de Laarberg een zone voor ‘bio-based economy’ te realiseren om ruimte te bieden aan duurzame bedrijven. Betekent dit nu dat wij als fractie automatisch de plannen voor een mega-vergister zoals die binnenkort door de initiatiefnemer

lees verder »

2015: Het jaar van de zorg

door Rein Annema op 10 januari 2015

Beste lezers, Bij een Nieuwjaarsbericht hoort vooruitkijken naar wat het nieuwe jaar gaat brengen. Wat mij betreft staat het woord ZORG dit jaar centraal. Veel is er geschreven over nieuwe wetgeving, nieuwe regels en nieuwe uitvoering van de zorg in Nederland, dus ook in Oost Gelre.

lees verder »

De beste wensen voor 2015!

5 januari 2015

Bestuur, fractie en ombudsteam wensen alle lezers een fantastisch 2015 toe!

Ombudsteam geïnstalleerd

door de Redactie op 3 december 2014
Foto PvdA Oost Gelre

Onder het toezicht oog van trouwe bezoekers van het Politiek Café van onze afdeling is op 2 december het Ombudsteam geïnstalleerd. Speciaal voor deze gelegenheid kwam Hans Spekman naar Groenlo. Hij nam de leden van het team, Evelien Luttikholt en Rein Annema, de zuiveringseed af.

lees verder »

Gelderse steun van 800.000 euro voor leefbaarheidsprojecten in de Achterhoek

door de Redactie op 24 november 2014
Foto PvdA

Onder andere de belangenverenigingen in dorpen als bijvoorbeeld Westendorp, Beltrum, Eibergen en Lichtenvoorde kunnen nu eindelijk verder met hun kulturhus, burgercoach of ontmoetingsplek. Voor de zomervakantie dreigde een groot aantal van dit soort projecten te stranden doordat de subsidiebodem van de regeling “Investeren in leefbaarheid en gemeenschapsvoorzieningen” was bereikt.

lees verder »

2 december: Politiek Café

door de Redactie op 17 november 2014
Foto PvdA Oost Gelre

Hans Spekman komt 2 december naar Groenlo om een nieuw ombudsteam te installeren. De PvdA afdeling Oost-Gelre organiseert in samenwerking met de Wiardi Beckmanstichting een politiek Café over de zorg. Leden van de PvdA Achterhoek zijn hierbij van harte welkom.

lees verder »

AB: Gemeentelijke huisvesting

door de Fractie op 6 november 2014
Foto PvdA Oost Gelre

Opnieuw een onderwerp dat kennelijk in 2015 aandacht gaat krijgen, maar waarover in de programmabegroting nog geen duidelijkheid wordt geboden. De gemeentelijke huisvesting. Een gevoelig onderwerp, dat het college kennelijk nog niet durft prijs te geven. Dat is een slechte zaak.

lees verder »

Actieve rol wethouder bepleit bij zoektocht naar passend werk

door de Fractie op 6 november 2014

De PvdA heeft een lans gebroken voor een actieve benadering van bedrijven in Oost Gelre, waarbij de wethouder als een herkenbaar boegbeeld de activiteiten van het marktbewerkingsteam ondersteunt, deuren laat opengaan, ondernemers enthousiasmeert, netwerkt enz. In onze ogen verschuilt de wethouder zich ten onrechte achter het nog te vormen regionale werkbedrijf.

lees verder »

Nieuwe taken Wmo, jeugd en werk zonder visie

door de Fractie op 6 november 2014

2015 wordt het jaar van de waarheid. Een grote verantwoordelijkheid voor nieuwe taken op het gebied van Wmo, jeugd en werk komt bij ons als gemeente te liggen. Grote budgetten, maar afgeknepen vanuit landelijke bezuinigingsdrang en een vasthoudend geloof dat wij als gemeente het allemaal slimmer en goedkoper kunnen.

lees verder »

Flipperkastbegroting

door de Fractie op 6 november 2014

Met de programmabegroting sluiten raad en college jaarlijks een soort contract. Het gaat nadrukkelijk niet alleen om welk geld beschikbaar is, maar vooral ook om welke doelen het college op 31 december 2015 bereikt zal hebben. De programmabegroting werd weer ouderwets teruggebracht tot enkele cijfers

lees verder »