17 juni 2016

De Boer Tour

Op zaterdag 9 juli gaan fractie, bestuur en schaduwfractieleden in gesprek met drie ondernemende agrariërs in de gemeente Oost Gelre op hun bedrijf. We kiezen (vandaar de naam Tour) de fiets als vervoermiddel.

Een aantal vragen willen we aan alle drie stellen, sommige vragen zullen opkomen tijdens de gesprekken op locatie. Zodat we na deze dag meer en beter geïnformeerd zijn over de actualiteit in de agrarische sector. We willen vragen stellen om het toekomstig beleid binnen de vergunning verlening (op die vlakken waar we in de gemeenteraad aan zet zijn) nog beter te onderbouwen.

Alle drie de ondernemers/families waren op z’n minst (maar wel aangenaam) verrast met dit initiatief van de PvdA Oost Gelre en verheugen zich op onze komst en willen graag het gesprek met ons aangaan. Het zijn alle drie bedrijven met intensieve veehouderij maar tevens ondernemers die de afgelopen jaren hun nek hebben uitgestoken en als pioniers in hun sector bekend staan.

Om 10.00 uur starten we bij vleeskuikenbedrijf Schieven aan de Grobbenweg 4 in Zieuwent.
Om 13.00 uur vervolgen we het programma in Vragender bij de familie Van de Wolfshaar aan de Vragenderweg 71. Zij runnen hier een groot varkensvermeerderingsbedrijf (zeugenhouderij). We sluiten de dag om 15.00 uur af bij Bennie en Ans Ottink aan de Oude Borculoseweg 5 te Groenlo. Kalverhouders maar ook voorlopers/pioniers op het gebied van mestverwerking op boerderijniveau.

Als ook het weer meewerkt op 9 juli verheugen wij ons alvast op een informatieve en inspirerende dag. Maar ook een dag waarop het mogelijk is om elkaar op een informele en gezellige wijze (nog) beter te leren kennen.