Door Richard Klein Tank op 22 november 2017

Respect voor de burger

Het college wil een betrouwbare overheid zijn die dicht bij de burger staat vanuit haar kernwaarden aandachtig, uitnodigend en eerlijk. Dat klinkt mooi. Er wordt zelfs een ‘omgevingsdialoog’ aangekondigd, wat dat ook moge zijn. En in het nieuwe organisatieplan 2017-2020 (Oost Gelre 3.0) wordt beschreven hoe het college de organisatie qua structuur, houding en gedrag gaat inrichten. Mooi voornemen.

Maar dan de praktijk. Het rekenkamerrapport over de grondverkopen, een dossier over verkoop van een perceel grond nabij het Mr. Kuijpersplein in Lichtenvoorde, of vorig jaar bij het fietspad langs de Slinge (hoe staat het daar overigens mee?). Met enige regelmaat zien we dat het handelen vanuit de gemeente strijdig is met de kernwaarden. De PvdA vraagt zich af hoe een omgevingsdialoog tot een andere benadering van dergelijke dossiers kan leiden. We zien ook het organisatieplan graag tegemoet.

Algemene Beschouwingen

Richard Klein Tank

Richard Klein Tank

Mijn naam is Richard Klein Tank, 48 jaar, geboren en getogen in Groenlo. Met passie en gedrevenheid zit ik in de gemeenteraad van Oost Gelre, sinds 2010 als fractievoorzitter. Ook ben ik plaatsvervangend voorzitter van de raad. Dat wil zeggen dat ik tijdens een raadsvergadering burgemeester Annette Bronsvoort vervang als zij afwezig is of zelf

Meer over Richard Klein Tank