Door Peter Baks op 17 mei 2013

De Fractie over: Bibliotheek op school

“Heb jij die laatste App al gedownload?”, Hoeveel vrienden heb jij op Facebook?” Dit zijn opmerkingen die worden gemaakt door jongeren anno 2013. “In welk boek lees jij nu, of heb je dat boek al gelezen?” hoor je nog maar zelden. Toch is bewezen dat lezen in meerdere opzichten goed is voor iedereen. Het dicht bij de jongeren brengen van boeken is daarvoor een voorwaarde. De bibliobus was de afgelopen jaren hier een goed middel voor. Voor zowel jeugdigen als volwassenen in de kleine kernen. Nu jaren later gaan we op zoek naar bezuinigingen. Maar we willen ook slimmer organiseren. Daarom is er een alternatief voor de bibliobus bedacht. Op scholen worden bibliotheken ingericht. De Partij van de Arbeid vindt dit een goede oplossing. De boeken zijn dicht bij de jeugd op school. Inwoners van verschillende leeftijden in de dorpen ontmoeten elkaar waardoor de school in het dorp ook een ontmoetingsplek wordt voor volwassenen.
De nieuwe bieb wordt door vrijwilligers bestierd. Dat vinden we mooi, maar kan dat ook zo vragen wij ons af. Kunnen zij de jeugd goed advies geven? Een bibliothecaris is niet voor niets jaren goed opgeleid. Daarover hebben we dus nog wel zorg. Zijn er dan helemaal geen nadelen aan deze nieuwe werkwijze?  We vragen het ons af.  Daarnaast hebben we het college gevraagd hoe het staat met het organiseren van de bibliotheek in het Marianum in Lichtenvoorde en Groenlo.

Peter Baks

Peter Baks

Ik ben Peter Baks, lid van de steunfractie. Over duurzame energieopwekking Klimaatsverandering vraagt om een inspanning van ons allemaal. Na het Akkoord van Parijs en de Klimaatwet zijn ook wij als Oost Gelre aan zet om onze bijdrage te leveren aan grootschalige duurzame energieopwekking. Samen moeten we ons aandeel leveren. Natuurlijk zetten we fors in

Meer over Peter Baks

Waar ben je naar op zoek?