Door Richard Klein Tank op 5 oktober 2020

Inspraak bestemmingsplan onder druk?

Bestemmingsplan  herziening Dorpsstraat Zieuwent.
De inspraakreactie werpt een vreemd licht op de zaak. Wij stelden in de commissie van september de vraag of  het juist  is dat van de zijde van de gemeente tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis verzocht is (of zelfs aangedrongen) aan de inspreker om diens reactie in te trekken? Als dit waar is, dan is dit zeer laakbaar. Het gaat dan volledig voorbij aan de open en transparante wijze waarop de gemeenteraad bij de uitvoering van de Omgevingswet een eerlijk beeld van alle belangen dient te krijgen.

Aanvullend kunnen we nog melden dat van de zijde van de wethouder tijdens de vergadering werd ontkend dat meneer door een medewerker van de gemeente onder druk zou zijn gezet (was ook niet wat hij zelf aangaf, want het was juist de initiatiefnemer die hem dat gevoel bezorgd had door diens uitlatingen).
Betrokkene heeft de PvdA fractie nadien per mail bedankt voor onze inbreng in de raadsvergadering, waarin wij hebben verwoord dat dit soort (onbedoelde) druk niet mag worden gefaciliteerd door de gemeente, omdat dit volstrekt in strijd is met wat we juist met de Omgevingswet beogen. Namelijk dat iedereen open voor zijn mening kan uitkomen en hier respectvol mee wordt omgegaan.

Richard Klein Tank

Richard Klein Tank

Mijn naam is Richard Klein Tank, 52 jaar, geboren en getogen in Groenlo. Met passie en gedrevenheid zit ik in de gemeenteraad van Oost Gelre, sinds 2010 als fractievoorzitter. Ook ben ik plaatsvervangend voorzitter van de raad. Dat wil zeggen dat ik tijdens een raadsvergadering burgemeester Annette Bronsvoort vervang als zij afwezig is of zelf

Meer over Richard Klein Tank