Reactie PvdA Oost Gelre op uitslag Tweede Kamerverkiezing Oost Gelre 17 maart 2021

23 maart 2021

Reactie PvdA Oost Gelre uitslag Tweede Kamerverkiezing Oost Gelre

Oost Gelre kende een goede opkomst, maar de steun voor linkse, progressieve partijen, waaronder de PvdA is teleurstellend. Onmiskenbaar is het de “inconvenient truth”, de ongemakkelijke waarheid dat we belangrijke problemen als klimaatverandering en teruggang biodiversiteit, maar ook de groter wordende kloof tussen rijk en arm moeten aanpakken, die velen liever niet horen.

Dat Rutte in de campagne vrolijk roept dat een kleinere veestapel niet nodig is, terwijl de ministeries dit als onvermijdelijk zien om het stikstofprobleem op te lossen: tja hij komt ermee weg. En dat veel grote bedrijven amper belasting betalen brengt ons sociale stelsel in de knel. De PvdA wil daar wat aan doen, maar kennelijk is die boodschap nog onvoldoende duidelijk gemaakt.

Wat wij lokaal kunnen doen: erop blijven hameren dat de duurzaamheidsambities van Oost Gelre om daadkracht vragen en we niet moeten weglopen voor keuzes om zon- en windenergie de ruimte te geven. En op de bres blijven springen voor al diegenen die vooral in de huidige coronatijd kampen met inkomensonzekerheid en armoede.