PvdA Oost Gelre wil o.a. investeren in verdubbeling van het electriciteitsnetwerk.

Door Richard Klein Tank op 13 oktober 2021

De Partij van de Arbeid Oost Gelre wil investeren in verdubbeling van het netwerk en inzetten op slimmer organiseren van het winnen en uitgeven van energie.

Het verder verduurzamen, en de uitbreiding van de vraag naar elektrisch vermogen, vraagt om aanpassingen van het energiesysteem. Wij zijn ook afhankelijk van een goede infrastructuur van het netwerk. Dit geeft de noodzaak aan om een forse investering te doen van ruim 2 miljoen. Zeker als de rentelasten worden gedekt uit de vergoeding die Alliander verstrekt. Dit is maar een druppel  op een gloeiende plaat. Met alleen het verdubbelen van de capaciteit op de diverse elektriciteitsnetten zijn we er nog niet. Hiervoor zijn meer maatregelen nodig, waaronder het plaatsen van extra onderstations, alternatieve opslag van gewonnen energie en het slimmer organiseren van combinaties van wind en zonne-energie. Kortom laten we investeren in verdubbeling van het netwerk en inzetten op slimmer organiseren van het winnen en uitgeven van energie. Dan zetten wij in op verduurzaming en houden wij ons aan de afspraken vanuit het klimaatakkoord. En ook ons eigen akkoord van Groenlo: energieneutraal in 2030.

Richard Klein Tank

Richard Klein Tank

Mijn naam is Richard Klein Tank, 52 jaar, geboren en getogen in Groenlo. Met passie en gedrevenheid zit ik in de gemeenteraad van Oost Gelre, sinds 2010 als fractievoorzitter. Ook ben ik plaatsvervangend voorzitter van de raad. Dat wil zeggen dat ik tijdens een raadsvergadering burgemeester Annette Bronsvoort vervang als zij afwezig is of zelf

Meer over Richard Klein Tank